Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kék ibolya....

Ezen a felvételen többféle új dolgot használtam. Egyrészt a barátomtól, Várszegi Józseftől kapott Yamaha Alto YRA 27 II altfurulyát. A régi Cakewalk-ot próbálom pótolni az Anvil Studio szabadon használható verziójával. Ezzel kottáztam be a midi alapot. Ezután mp3-ra Konvertáltam a midit.

Ezt a szintén szabadon használható Audacity hangszerkesztővel kevertem össze az élő furulyaszóval. Itt egy új eszközt vetettem be. A furulyát egy Shure SV100-as mikrofonnal rögzítettem. Ezzel a mikrofonnal már érdemes volt használni az élőfellépéseknél is alkalmazott Phonic Micro VI Effect Processor-t.

Ezt a népdalt sokan és sokféleképpen dolgozták már fel. Én ma egy többféle hangzást ötvöző verziót mutatok be. Ezt már nehezen lehetne hagyományos értelemben népzenének nevezni, de ez nem zavart abban, hogy kipróbáljam ezt a lehetőséget. A mai kor lehetőségeit többen használták már hasonlóan. Magam is többféle műfajt próbáltam már ötvözni népi vagy éppen népies dallamokkal.

Szóval ebben a verzióban van népi hagyomány, van ámítástechnika, van virtuális és valódi hangszer, és persze egy ember, aki játszik ezekkel.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.